Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av ett stycke Jord





Av ett stycke Jord
skapar
poeten sitt Universum

sin
fristad
och sitt enda öde

På ett stycke Jord
bygger han
sitt lusthus
sitt orangeri
att njuta
i fåfänga och lidelse

där skaldar han ur sitt lättsinne
och ur sin
hänsynslöshet

I skuggan
av kråkornas vingslag
vältrar han sig skamlöst
i
rosenblad och dödsångest


BodilSandberg-05




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 406 gånger
Publicerad 2006-01-09 13:58



Bookmark and Share


  sol
ja, i fantasin är allt möjligt - det underbara i att uttrycka oändligheten fångar du här!!
2006-01-11

  Markattan
Så väldigt, väldigt bra formulerat. Även jag faller speciellt för den sista välmålade strofen.
2006-01-09

    NoMi F
Oj det var-är träffande och så
vackert framfört.
Hur poeten skapar sitt universum
Fint skrivet
2006-01-09

  Klas
"I skuggan
av kråkornas vingslag
vältrar han sig skamlöst
i
rosenblad och dödsångest"

Jag önskar jag hade kommit på
den välmålade bilden
2006-01-09

  Ingrid Nilsson
Det doftar rosor,detta poem!
2006-01-09

  rebecca d VIP
I skuggan
av kråkornas vingslag
vältrar han sig skamlöst
i
rosenblad och dödsångest

hm, där fick du ihop kontrasterna suveränt!!
2006-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg