Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MESSINASUNDET


Vi går på slör i nordvästlig vind,
för om har vi Messinasundet.
Ikväll skall vi angöra Taranto,
längst in i stövelns hålfot.

Palermo, Sicilien för styrbord,
i lovart Italiens land.
Det sjunger i tackel och tåg,
minsann har vi inte en flock
delfiner med oss.

Sirener sjunger på varje sida,
dom sjunger i stereo.
Sedan avbryts dom fem före två
helt abrupt för sjörapport.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 183 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-09-20 19:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar