Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som blixten när den slår ner med full kraft... så älskar jag...




Bär mig

 

          bär mig 

                  bär mig så i dina tankar

                         bär det som är tungt

                               lyft det upp till himmelen

                                          kyss varje tanke

                                                lämna ditt avtryck

                                                     bär mig

                                                        lyft mig upp

                                                    till himmelen

                                       för det är där man älskar

                               ja det är där blixten slår ner

              ja det är där åskan slår

     ja det är där vi älskar

när vi älskar

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Ninananonia VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-09-20 23:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vacker vädjan som känns som en överlåtelse till något som är så betydligt mycket större och som en djup önskan att fyllas av hela den där oändliga kärleken som omger. Det finns en glädje och ett hopp i den här texten som sprider sig ut genom raderna om att äntligen bli befriad från precis allt som tynger, och det känns även i dikten som att man för en gångs skull också kommer att bli bönhörd. Kärleken finns där, och slår som blixten ner med full kraft och rensar hela den tunga luften så att den åter blir ren, klar, hög, fri och lätt att andas. Jag gillar verkligen den här dikten. Rent formmässigt så böjer den sig som en båge för att till sist återvända till ursprunget, och trots att det finns en lite bedjande ton i botten så tycks den ändå fylld av någon slags glädje. Det finns en kraft här, en urkraft som inte låter sig tyglas, och det finns ett hopp. Man önskar att bli buren, och buren kommer man att bli. Lite grann känns hela den här dikten som något av ett preludium och en början på något så ofantligt mycket mera, och mot slutet så mynnar den också ut i en fin och trosviss lovsång till själva den underbara kärleken och livet.
2011-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP