Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...repris från 2010...hösten är här igen...men inte du...


När hösten kom...


När hösten kom
Var du inte
Längre här
Inget är längre
Detsamma

När du inte är här
Finns inte ljuset
Eller glädjen

I de vackra lövens tid
När björnbären mognar
Nära stormande hav
Då saknar jag dig

Du är inte borta
För alltid
Någon annan
Kanske lånar dig
Men när hösten kommer
Önskar jag
Att du var här

Att du värmde mig
Med dina ord
Här är så tyst
Utan dina vackra ord

Men när våren
Ger oss ljuset tillbaka
När vårens löv
Åter grönskar
När allt börjar om
På nytt

Kommer du då?
Kommer du
Att låta värmen
Från din närhet
Torka tåren
Från min kind?



TT

© 2010




Fri vers av TT
Läst 307 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-09-26 11:22



Bookmark and Share


  Rise Little One
Att kunna älska, längta och uttrycka känslor är en dyrbar gåva.... men du har den - överflödigt
2011-09-28

  Anna*
Vemodigt men ändå hoppfullt. Må våren återvända snabbt!
2011-09-28

  Linda CH VIP
Om våren kommer värmen och hoppet tillbaka. Vackert skrivet!
2011-09-26

    ej medlem längre
Så vemodsfyllt och vackert.
2011-09-26

  wildah
Vad sorgligt och känslosamt! Fint skrivet!
2011-09-26

    Birgersdotter VIP
vacker och längtande
2011-09-26

  Ninananonia VIP
Berörande dikt... vi får hoppas det..
2011-09-26
  > Nästa text
< Föregående

TT
TT