Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mer eller mindre älskad text i oerhört (av mig också glömd) stor saknad, här repriserad på ingens begäran, så hörsammar jag en okänd läsares möjliga vädjan, långt innan dess röst tar form här inne i poetbrusets underbara flod av diktare.


Du spelar väl schack? (I möjligt efterlängtad repris)








Jag undrar ibland
hur det är att spela schack
med döden

Jag undrar om det var,
vad killar som Tommy gjorde
när de mötte sina öden

om det var vad Majvor
tog sig för med innan hon
sparkade undan stolen

eller vad som sysselsatte
Ebba innan hon slutgiltigt
tog av sig trosan och kjolen

Malmskillnadsgatan i december
kallare än ringen på
Stockholms central

Hotellrummets värme i repris
där kan högdjur roa sig
hänga på låset till en dödsspiral

men varför ta sitt liv
eller låta knark och sprit
bli ens vägs ände i vår stad

varför inte söka gemenskap
om än blott som hjälpare
ställa sig i kö därtill, på rad?




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-09-27 22:31



Bookmark and Share


  thyra
Visst gör jag, men jag är nog en lätt motståndare att matta ut, om du nu förväntade dig ett svar på rubrikens fråga :)

Om texten, många utsträckta händer hade nog kunnat hjälpa en svagare, tänker jag. Tänkvärd dikt med fina rim.
2011-09-27
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP