Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...när döden kom nära...


Hjärtats alla dörrar....

Jag tror att hjärtats kamrar
är fler än bara två
med dörrar som kan öppnas
många stora...många små

där finns dörrar utav marmor
och av spindlars sköra nät
och dom med gyllne stenar
likt ett kungligt majestät

där finns dörrar som är stängda
och dom som öppet stå
ingen vet när det är dags
att bakom dessa dörrar gå

där finns dörrar utav tårar
en strid ström...likt vattenfall
det är dom tyngsta utav alla
där är sorgen kompakt och kall

men där finns också dom på glänt
och där nyckeln sitter i
kanske har då livet vänt
låtit döden gå förbi

när ditt hjärta smärtsamt värker
då öppnas en ny dörr

och när din sorg är stor
det är då ett älskat minne
innanför den nya dörren gror


©yvonne eriksdotter 2011




Fri vers av Yvonne Eriksdotter
Läst 508 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2011-10-03 10:10



Bookmark and Share


  Shahla Haghi
Ja, du beskriver så vacker. Det brukar jag säga med att vi har fortfarande. Trots mass förskningar finns dolda delar i vår kropp som upptäcks av oss själv eftersom behovet finns. Tack
2011-10-04

    RosaLi
Vackert..bra rim
2011-10-04

    Lesley
Som du skriver finns det många stora och många små dörrar tror jag med
2011-10-03

  Maximillixen
Jättefint. Gillar tanken du ger.
2011-10-03

  Peter Stjerngrim VIP
Helt underbart flöde!
Tack för att du delar med dig ...
2011-10-03

    ej medlem längre
Vackert !!!
2011-10-03

  Linda CH VIP
Mycket vackert skaldat med berörande innehåll.
2011-10-03

  Anna*
Rytmiskt, rimmande, vackert och innehållet är magnifikt! Applåder och bokmärke
2011-10-03

  sangel
Oerhört vackert och finstämt
2011-10-03

  Pirjo VIP
<3 <3 <3 exact #
2011-10-03

  Kungsfågeln
Vacker poesi med vackert budskap
2011-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Yvonne Eriksdotter
Yvonne Eriksdotter