Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lingon


Hon satt på bänken vid stuguknuten
och hade nog varit fast besluten
att rensa alla de röda bär
som nu låg spridda kring henne där.

Men ödet gjorde hon blev avbruten.
Nu satt hon med ena handen knuten
och blicken glasklar men märkligt fjär.
Så är vår tillvaro, efemär.

Tänk att få uppleva slutminuten
mitt i sitt livsvärv, så oavbruten,
som vore döden blott en chimär,
på verkligheten en god dessert.

I söndags fyllde hon åttiosju.
Jag hoppas att hon är lycklig nu.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-10-02 10:44

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Två aforismer av Stanislaw Jerzy Lec:
Den som efter döden inte märker någon skillnad, har aldrig förtjänat att födas.
Det är inte lätt att leva efter döden. Man måste ägna hela sitt liv åt det för att lyckas.
2011-10-03

  Yvonne Eriksdotter
Det är en lycka att rensa lingon......hon var nog det....lycklig...
2011-10-02

  Yrre VIP
Mycket stark text, påminner om min svärmor som fick möjligheten att gå liknande så.
2011-10-02

    Maria Malm
Så olika slutminutrar kan vara..somliga ligger och väntar, medans andra är mitt i något.
2011-10-02

  Kungsfågeln
Texten är fin, den berör och är väldigt målande.
2011-10-02

  limerick
Stark text.
2011-10-02
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP