Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Karma


Ödets ögonblick


Ödets timma,
dess absoluta ögonblick,
infaller varje stund,
ty vi upplever ständigt
sådd och skörd av ödets frön.

Någonstans har din älskades
till synes hårda ord mot dig
sin självklara upprinnelse.
Du har själv lagt grunden
till att hon senare
vill vänslas och leka
eller skoningslöst kritisera dig
med ord som sårar din själ.

Så har du nu lagt grunden
till ett framtida ljusare öde
genom att helt enkelt inte
besvara hennes hårda ord,
genom att inte ge igen med samma mynt.

Det är alltid skönare att lockas med
i hennes kärlekslek
och göra så att ni båda
blir lyckliga och nöjda
och därmed skapa en ljusare morgondag.

Ty detta är ödets ögonblick,
i detta här, i detta nu,
där grunden läggs för vårt framtida väl och ve.




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 541 gånger
Publicerad 2006-01-10 14:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP