Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oktober-gny

Härinne spelas blåsinstrument på radion

Milda toner från de pudrade perukernas tid

 

Ute hörs en annan ton, dov, klagande,

tränger in genom fönsterspringan.

 

Det är som om världen sitter någonstans

i oktobermörkret, hopkrupen i kölden,

glor mot en molnig himmel och bara gnyr.

 

Inga stjärnor till tröst, inte ens en eld.

I morgon kanske elden kommer.




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-04 15:41



Bookmark and Share


  Nordlys
Vacker text!
2011-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP