Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Torn driver bort med moln

Torn driver bort med moln

som färgats rosa av aftonen

när solfalken lyft sin brinnande vinge.

 

I den eviga förkolnadens pansar

vilar drömmen om morgonen

när den vandrar långt borta

på stränder där ljuset nyss nått.

 

Nu sjunker havet undan

och vi kan gå genom porten

till gator gröna av tång,

vita av marmor

och lyssna till klockorna.

 

I mörker sjunker de onda männen

och mals till sandkorn

av nattens kvarn.

 

Tornen driver bort med många vimplar

med ryggen mot det mörker

där så mycket tomhet finns,

medan vi samlas på stadens torg

och lyssnar till morgonens klocka.




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 426 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-10-08 12:04



Bookmark and Share


  vera gade VIP
är det den egyptiske solguden Ra eller Horusbarnet? Jag skrev senare såhär - och undrar om det är samma falk?
TORGEN
falk -
ditt ena öga
är solen och ditt andra
är månen -
du blundar
2011-11-25
2012-03-20

    papillon
Voj, voj - detta är en stark text! Stor tyngd, starka bilder, förförande vacker - den bokmärker jag!
2011-10-09

    Anneli A
Så vackert!!
2011-10-09

  vera gade VIP
den här dikten öppnar inte omedelbart sin tanke ...så många sköna bilder, så många sköna ord..måste bokmärkas för vidare forskningar...
2011-10-08

    ej medlem längre
vilka metaforer, mycket fint1 Skönt...
2011-10-08

    ej medlem längre
rytmiskt, fint skaldat
2011-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP