Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vanmakt


Ur din smärta
väver
du trådar av is

runt min själ

ur din sorg
bygger du en bur
av glas

och
i den är jag en fågel utan vingar


bs 04




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 439 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-01-11 12:07



Bookmark and Share


  Andasin
Smärtsam.
Starkt, vackert, smärtsamt bra.
Leva nära någon annans svarta hål, ingen lätt uppgift.
Du gör en levande och mycket bra beskrivning.
2006-01-11

  Markattan
Vanmakten väl och synnerligen poetiskt fångad. En berörande dikt.
2006-01-11

  Ingrid Nilsson
Fruktansvärt och vackert,fruktansvärt vackert.
2006-01-11

  sol
uh..is och glas ger så ljusa
asocciationer..och är skirt
genombrytbara - utan vingar
däremot.. ja, visst är det
vanmakt..väldigt starka ord..
men vill bryta sista raden
nånstans..?
2006-01-11

  Teresia Ridell
Det låter som du försöker trösta ditt barn från något nästintill otröstligt. Därav din smärta o vanmakt.
Kanske har jag helt fel. Dikten berör o smärtar kyligt mig; på ett vackert sätt.
2006-01-11

  Anders P VIP
Jag tycker det är ett litet skönhetsfel på en annars mycket fin dikt att du skriver "av" två gånger både i första och tredje versen. Förslag: byt ut "av din smärta" mot "ur smärta" och "av din sorg" mot "ur din sorg".
2006-01-11

  Rachel Roth
tänk att det går att skriva
något så vackert och
poetiskt om något
så svårt som vanmakt!!!

mycket, mycket starkt!
2006-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg