Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är psykiskt sjuk, och en våldtäktsman

Här ligger jag inmurad av betong och armeringsjärn
Med lås för dörrarna och galler för fönsterna
Här hör jag hur nattens åska gryr
Och hur regnet faller mot de färglösa fönsterbläcken

Denna avdelning så ensam och kallsint
Endast jag och tomheten från andra människor är kvar
Den är självklar för oss psykiskt sjuka hjältar
Som våldtog barnen vid ängen och skar våra kvinnors liv ifrån dem
Vi är oskyldiga i samvetet men skyldiga i media

Upprivna blad med blyerts
Ligger i högar på betonggolvets skrapade yta
De, så fulla i saliv och blodstänk
Är de enda gemenskaperna jag har med mig själv

Utanför dessa förnedrande och oskyldsfria väggar
En grusplan så blöt och full i sot
Vid solnedgång så mörk och tragisk
Den är vårt område och bevakad av våld

Inlåst och ensam ligger jag med tomheten
Sönmnlös med tårarna flytandes över kudden
Jag har lovat mig själv
Aldrig förbli med dessa kryp på avdelningen
Den psykiskt nedbrytande aspekten gör mig galen
Vore det inte för livet utanför muren
Skulle jag inte vilja se
Mina stjärnor blekna i gryningen mer

Jag hade det bra
Verkligheten var någon annanstans
Jag kunde inte se den med två ögon
Perspektiven är fyra och de skrek alla samma sak
Den som kommer för nära inpå mitt liv
Skall mista sitt eget
Och hjärtat skall slitas ut med händer
Av skräck och hemlängtan

Barnen vid ängen var mina egna
Och det är oskulden som jag tog ifrån dem
som fortfarande lever inom mig
Den kortvariga stunden i friheten
Är den som tvingar mig göra om samma gärning
Fast med kniven mot mitt eget hjärta













Fri vers av Viktor Nordin
Läst 691 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-10-11 20:32



Bookmark and Share


  Olliwer
Jag vill ta med dig hem
2011-10-25

  Anita Brännström VIP
Stark text...jag mår inte bra av att läsa detta, griper tag med ett stryptag runt min själ....du skriver fantastiskt bra
2011-10-14

  Cahaya
Omtumlande text. Fantastiskt närvarande, mörkt och vemodigt skrivet. Bokmärkes.
2011-10-14

  Svartsilver
så enormt väldigt bra skrivit,
du fångar mig på en gång.

väver in
denne mans alla tankar på
ett enormt målande vis.

jag beundrar din begåvning att
fånga läsaren.
2011-10-14

  Anna*
Starkt slående och smärtsam text.
2011-10-14

  Suzy med punkterna
Gör ont. Känns nästan för långt in. Tappar orden och bara känner...
2011-10-11

  Dumvarg
*mållös*
J-jag vet inte vad jag ska skriva. Men något bara måste skrivas helt enkelt.
Frågan är vad för ord som ska användas för att beskriva en redan beskriven sanning?
2011-10-11

  Dumvarg
*mållös*
J-jag vet inte vad jag ska skriva. Men något bara måste skrivas helt enkelt.
Frågan är vad för ord som ska användas för att beskriva en redan beskriven sanning?
2011-10-11

    ej medlem längre
Texten slår mitt i magen och jag tappar nästan andan när jag läser. Ruskigt starkt.
2011-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Viktor Nordin
Viktor Nordin