Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ibland undrar man


Drömblomman,

Är sanningen på medias
smala remsa en bild
av verkligheten,

bank direktören
brottslingen domaren
psykologen dåren är
komna ur samma
verklighet,

dom är varandras baksida på
samma mynt,

inom dom levde ett barn
utom regelverket,

barn som alltid ville vara i
lyckans land men dörren öppnades
och dom kastades ut i en främmande
kärlekslös värld,

den inre drömblomman kan inte
spira genom en yttre verklighetskall
yta,

barnet inom vill alla glädje
ingen kan dö,

blunda, blunda, dölja inte tänka
skörhet hjälplöshet och dödlighet,

bakom dold ångest
lurar ondskans vän

den djupaste rädsla som
vaktar vid dödsdörren.





Fri vers (Fri form) av aol
Läst 624 gånger och applåderad av 36 personer
Publicerad 2011-10-12 18:03



Bookmark and Share


  Alysse VIP
Berörande bra skrivet
så sant som det är sagt
"drömblommans skönhet
är skir och måste värnas
2016-08-08

  Ariadne
Mycket fin!
2012-09-03

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Verkligen fint, varmt och tänkvärt...
2012-01-28

  bittemi VIP
Ja vi är alla komna ur samma verklighet...vi är mycket mer än beskrivningen på den där smala remsan..

Så klokt och otroligt bra du skriver!!
2012-01-20

  Linda CH VIP
En tuff verklighet som ska slås ner med kärlek, empati och omsorg. Alla drömblommor ska blomstra! Många applåder till din fina dikt.
2011-10-26

  Bibbi VIP
Så starkt.
2011-10-25

  Maria T
Drömblomman, så vackert
ord. Drömblomman som
vill spira i en kärleksfull
värld
2011-10-24

  Anders Nordlander VIP
starkt skrivet
2011-10-21

  Anna*
Ja, ibland undrar man, och ibland förfasas man och ibland blir man bara tyst. Du skriver bra!
2011-10-20

  Vici
Så mycket sant och begrundansvärt
skildrat på riktigt poetvis!:-)
2011-10-14

    Bodil Sandberg
Ja alla är vi små drömblommor som kastas ut men
alla har inte nån som tar emot.. det.är tragiskt - det gäller
att vi tar till vara på varann - applåder!kraaam!
2011-10-13

    ej medlem längre
Mycket tänkvärda ord realiserade i diktens verklighet!
2011-10-13

  Suzy med punkterna
Att med orden fånga så som du gör är stort
2011-10-13

  mare VIP
Tänkvärd text
2011-10-13

    Max Poisé
Du kan din sak att välja rätt ord och det är det som är den ljuva " hemligheten" med att skriva dikt!

Bravo
2011-10-12

  anits VIP
Mycket kloka ord i en vacker dikt
2011-10-12

  Maj-Lis VIP
Drömblomman...kan bara slå ut i ett skal av värme
2011-10-12

  Eva Helene VIP
Kloka ord i diktens sköna form.
2011-10-12

  Mats Henricson
Viktiga filosofiska utvecklingar som Du för fram här, mycket tänkvärt med din speciella stil ! bokmärker !
2011-10-12

    Ken Cassel
Ja, ibland så undrar man aol hur det står till i verkligheten
Bra skriftat min vän!
:)

Mvh
2011-10-12
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol