Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett besök i I:s poesialbum




Irmeline om försommaren

 

Det är någonting med doften,

och den säregna aromen,

från syrén, som delar med sig

av sin ljuva andedräkt.

 

Det är någonting med ljuset,

med den långa, ljumma kvällen,

med den koltrast som förföljer

mig i varje morgonväkt.

 

Jag vill gripa tag i tiden

hålla fast den mot min panna,

låta huden penetreras

av dess värdefulla bud.

 

Bud om värme ,bud om kärlek

bud om jorden som nu kläder

sig till lust och sällspord glädje

i en djupgrön sommarskrud.

 

Rusigt lycklig är mitt mål

njuta försommarens skål!




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-10-17 16:11

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Minkki VIP
bara så härligt livstillvänd! En underbar text att läsa som motvikt till mörkertiderna som stundar. Men än så länge lyser träden sol i sinnet!
2011-10-22

  Carl O Andersson
Calle Du får fig att drömma . . .
*
Jag minns
en sommarmorgon
jag satt med fötterna bland tången
som dyningen fick att svaja
och kände kittlandet
av tångräkornas
nyfikna sökande.
2011-10-18

  Annie b'larsson VIP
Åh, vad man längtar. Så är det så långt kvar.
Retsticka där!
2011-10-17
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP