Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens Drottning


Nu kommer nattens drottning
över bergens krön
bär månens vita ljus
som en slöja i sitt hår
hon skrider genom dalen
så oförglömligt skön
under svällande stjärnor
som på himlen står

Nu kommer nattens drottning
stigen från sin tron
viker kapuschongen
från sin svala överrock
dansar fram i mörkret
som en illusion
väver sina drömmar
bakom slutna ögonlock

Bodil Sandberg-05






Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 355 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-01-12 18:29



Bookmark and Share


  Pia S
Mycket tjusigt och elegant!

En detalj bara: heter det inte mätress?
2006-01-16

  Ingrid Nilsson
Oj,oj, vad snyggt. Och så den här förbaskade skolfröken vill som vanligt in o peta...det är rytmen igen nu då...du kan väl bara prova lite...t.ex: i andra strofen: "i ett yvigt hår" och "nu går hon över mon" och "under - - stjärnor" alltså ett ord med två stavelser,t.ex kalla och andra raden i samma strof istf. stiger skulle det vara snyggt med "stigen från sin tron" ?
De är ju så förb. fina dina dikter, de är värda att jobba lite med...
2006-01-12

  rebecca d VIP
vackert. majestätisk. ser henne...en djupt skimrande bild
2006-01-12

  Ola Rydberg
härlig bild du målar fram
2006-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg