Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dikt om drömmar och tåg. Tåg, kanske bör påpekas för yngre läsare, var förr en transportföreteelse som enligt tidtabell pålitligt gick på järnskenor mellan olika orter i Sverige. Numer


I drömmens järnvägsstationer

I drömmens järnvägsstationer

är det skymning och natt -

egendomliga tåg kommer och går.

Du är passagerare

eller vandrar på perrongerna,

ut bortom asfalt och grus

där aftongrönska finns.

Det är ett samhälle,

helt litet,

och snart står du bortom det sista huset.

Eller är på tåget

som rusar bort från stationen

men ändå finns kvar,

eller kommer till en ny station

som är likadan som den förra.

Kommer du inte närmre dig själv

för var resa,

som om du är det planetsystem

som kretsar runt den sol

som är dig själv?

Kvällsljuset utplånar detaljerna.




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-10-28 20:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP