Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1. Att älska sig själv


Min filosofi. Del 1. Att älska sig själv


Min filosofi bygger inte på någon osynlig kraft. Varken gudar, änglar eller onda andar. Min filosofi bygger på att varje människa står ensam tillsammans med andra ensamma människor. Vi har själva ansvaret för våra liv och vad vi gör av livet.

Mina Grundpelare:
1. Att älska sig själv
2. Att vara en fri människa, i grunden oberoende av andra
3. Att välja sig de vänner man mår bra av
--------

1)
Att älska sig själv är svårt. Det ska inte förväxlas med att vara egoistisk.
Att älska sig själv är att lyssna på den inre människan och vara den jag innerst inne vill vara.

Det finns en inre kärna i varje människa. Den inre kärnan vill känna din kärlek. Om inte kärlek, så åtminstone vill du att du tycker om dig själv.
Om du inte tycker om den kärnan inom dig, kommer den att börja söka efter nån annan som kan ge det kärlek och tycka om det. Det blir ett bekräftelsebehov.

När du lärt dig att älska dig själv och gör det,
så blir du alldeles lugn.
Det blir i alla fall jag.

En spegel kan vara nyttig hjälp för att se om du är älskad av dig själv. Om bilden du har av dig är positiv, så blir du glad och nöjd av din spegelbild.


@ Seglaren november 2011




Fri vers av Seglaren
Läst 300 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-11-05 11:54



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag håller med textjaget om att det är svårt att älska sig själv. Det är nog mera vanligt att man som människa ömsom söker bestraffa sig själv, även i de fall man ser det som en sorts sätt att belöna sig. Något gott skall man ju i alla fall få unna sig.
2012-05-06

  Militsa
Det är sanningen! Man blir fri!
2012-01-02

  Bibbi VIP
Detta måste jag fundera över.
2011-11-06

  kerstin skriver VIP
bra skrivet, jag kan inte annat än hålla med dig!
2011-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Seglaren
Seglaren