Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2. Att vara en fri människa


Min filosofi. Del 2. Att vara fri


Mina Grundpelare:
1. Att älska sig själv.
2. Att vara en fri människa, i grunden oberoende av andra
3. Att välja sig de vänner man mår bra av
--------

2)
Att vara en verkligt fri människa är inte lätt. Vi är ofta bundna av osynliga trådar och beroende av andra.
En fri människa kan vara och är beroende av andra. Vi måste komma ihåg att människan är ett socialt djur. Vi existerar i ett nätverk som är byggt av våra vänner och bekanta.

Skillnaden är att en fri människa väljer sina beroenden.

Beroende av egen fri vilja. Det är ingen annan som har bundit henne. Ingen annan som utnyttjar henne.
Och en fri människa har möjligheten att själv bestämma sig för att gå ur ett beroende. Att göra sig fri.
Att vara fri människa är att ha kommandot, när det gäller ens egen person.
Det är jobbigt att vara med människor som är bundna av någon eller något och inte har sin personliga frihet.

"Fri ska människan vara.
Låta alla sorger fara."



@ Seglaren november 2011




Fri vers av Seglaren
Läst 389 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-11-05 12:23



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Förstår inte riktigt vad Du menar med "socialt djur"?...annars håller jag med.
2011-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Seglaren
Seglaren