Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
3. Att välja sina vänner


Min filosofi. Del 3. Att välja sina vänner


Mina Grundpelare:
1. Att älska sig själv
2. Att vara en fri människa, i grunden oberoende av andra
3. Att välja sina vänner
--------

3)
Att välja sina vänner.
De flesta människor har vänner. Vi kan få vänner genom jobbet, och de flesta vänner får vi kanske genom att vi helt enkelt är släkt.

Hårddraget finns det två typer av vänner.
Vänner som berikar. Vänner som utarmar dig.

Vänner som berikar, tillför och ger dig kraft.
Det är sådana vänner du vill ha.
Vänner som utarmar, stjäl kraft från dig.
Såna kan du vara utan.

Om du är en fri människa, så väljer du dina vänner. Så att det känns bra. Du väljer också bort sådana vänner, som inte är bra för dig.
Problemet med släktingar är att du inte kan välja bort dem helt. Men du kan ha mindre att göra med jobbiga släktingar, och så skydda dig från att bli utarmad och besviken.

"Ju mer vi är tillsammans, tillsammans, tillsammans.
Ju mer vi är tillsammans, ju gladare vi blir.
För mina vänner är dina vänner,
och dina vänner är mina vänner.
Ju mer vi är tillsammans, ju gladare vi blir."



@ Seglaren november 2011




Fri vers av Seglaren
Läst 444 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-11-05 12:50



Bookmark and Share


  Pirjo VIP
jag vill inte välja bort någon,,, men man måste få välja när man orkar med mötet...
2011-11-09

  Bibbi VIP
Jag försöker att hålla mig undan energitjuvarna.
2011-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Seglaren
Seglaren