Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Halleluja

Halleluja,
att prisa Herrens namn.
Det härliga , det heliga,
det stora

Det var i kyrkan ,
vad tänkte vi på
där vi satt i bänkarna

Kanske på november,
den mörkaste av månader,
Nu vissnar gräsen,
nu stundar domen

Vi lyssnade.
Vi sjöng och vi bad.
Vi kände ritualerna,
visst var vi där

Sä delade vi brödet,
och drack ur kalken ,
det var då det hände

Ett halleluja,
den enklaste av sånger.
Det började stilla

Men jublet steg
under de gamla valven.
Snart sjöng vi alla
vårt halleluja

Halleluja,
att prisa Herrens namn.
Det härliga ,det heliga,
det stora

November.
Så blev en vanlig gudstjänst
till jubelsång.




Fri vers av Annika J
Läst 291 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-11-06 19:06



Bookmark and Share


  Maria T
Halleluja
Jubelsång
2011-11-13

  mare VIP
Ljuvligt och så underbart, tack för texten ;)
2011-11-08

  walborg
Du beskriver en underbar gudstjänst som om jag själv varit med. Varmt tack. Härligt att få lovprisa - finns ingen annan lösning.
2011-11-07

  Jaseph
Det är fint att sjunga
halleluja!! Inte minst
i sorgen.
2011-11-06

  Nackskott
Sa du Gorgoroth?
http://www.youtube.com/watch?v=mxDiKSHqBIc

2011-11-06

  Bibbi VIP
Ljuvligt.
2011-11-06

    ej medlem längre
Underbart!
2011-11-06

  Larz Gustafsson VIP
Herrens namn är Jesus.
2011-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Annika J