Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

INTRESSEANMÄLAN


Tror du fullt och fast att
jag likt Jona vill gömma mig
i ett slags Tarsis,
istället för att vistas i
detta Nineve på hal is?

Varför är det så övertygande
viktigt att stoppa mig
till varje pris, på alla vis?

Hur kan era goda ambitioner
ha så rätt, att ni kallar det
för Guds vilja? Vilka intentioner!

Tänk en blink om denna plats (Stockholm)
är likt Kaldeéns Ur?
Blinka och betänk om Abram
inte gått, utan köpt biljett i retur?

Att flytta för att man fått jobb,
byta plats och miljö för att studera.
Varför är detta alltid gott och riktigt,
och väldigt viktigt?

Att börja ett nytt liv
helt förutsättningslöst
och utan fakulteter.
Vad ger er det mandatet
att säga hur är det nu heter?
- "Aldrig att du problemet löst
genom att flytta dit ner!"

Vem har talat om problem
eller en slags flykt?
Har ni hela sanningen
om hur mitt livs-pussel
läggas skall?
Eller har ni en och annan
bit ryckt?
Granskar den i ljuset, säger
att jag inte skall!

Jag kan inte lova något,
bara JAG står inför Gud.
När Han i mitt hjärta fyller
kärlek och basuners ljud.

Att gå iväg då, ingen tuff match är,
det blir trots galet, på nåt konstigt sätt;
om det så mot Blekinge bär,
faktiskt ändå, ja, helt rätt.





Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 200 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-11 12:47



Bookmark and Share


  Jaseph
Abraham, profeten Jona
och ett behov av
att bryta upp

En text att
återvända till
2011-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar