Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

klarhet till vila

 

 

en len klapp 

i ett hårt ansikte

 

fasettslipad flaga 

 

som kristaller

bryts vi lätt

 

dagen

– tidens starka sida

igen utan kraft

 

väl långt där framme

under eldpolerade timmar

lämnas ännu en ensamt tvättad själ

 

cancer

vi möts i luftens klarhet 

 

ingen harmoni 

bland smala korridorer

endast molnfri vila

 




Fri vers av Per Blomqvist
Läst 318 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-11-13 12:44



Bookmark and Share


  AgnesP
Sorgset vacker.
2011-11-13

  cilax VIP
ckockerande exakthet i bilder av fragment, de signifianta
2011-11-13

  aol
bra skriftat vännen, så berörande,
2011-11-13

  Minkki VIP
ännu en - de orden går rakt in, och fler rader, fasettslipad flaga... skörare kan det inte bli, inte definitivare, fram till det säregna molnfri vila. Var tar du lättheten i bilderna om det svåra? Också titeln - försonad?
På ren finlandssvenska - 'jag är tagen av ditt diktande'.
(På poetspråk antar jag att det heter att 'texten är berörande'. Jag föredrar finlandssvenskan;)
2011-11-13

  LenaJohansson VIP
berör..bra skrivet
2011-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Per Blomqvist
Per Blomqvist