Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det blev en färdig låttext av denna dikt.


UTOMJORDING


Har inte setts på ett tag
du tycker, jag...
Utomjording.

Nollåtta på Linnéplatsen
en hermelin bland kattsen.
Utomjording.

Till sättet inte stöpt i samma form
tycker då att skillnaden är enorm.
Utomjording.

Va, kan man flytta till Ödeshög?!
Det är ju som att bo uppå en dynghög.
Utomjording.



"Kan du säga mig sen,
bär din väg till himmelen?
Är du nöjd på alla vis?
För livet har ett pris.

Kan du säga mig:
mår du bra,
leker livet go och gla?
Eller har du hittat hem?"



Dikta är ju töntigt, bara nåt för tjej vid spis
sa du, men nobelpriset gick till en riktig kis.
Utomjording.

Lever i nuet, ingen oro inför morgondag.
Du tycker det är ytligt men sån är jag.
Utomjording.


Hur ska jag få dig att förstå att vi är flera
än vad du tycks tro
som inte passar in i givna mallar?
Vi trivs för det mesta med vår tillvaro
som njuter av hösten
medans du knappt orkar, inte pallar.




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Stefan Viljehammar
Läst 267 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-11-14 14:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar