Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ITRÄDA I TRÄDA


Befinner mig i tillstånd
i träda, har länge
varit utarmad jord.

Sådden har varit ynklig
trots regn och sol
och goda växtår.

Ändå gav jag usel skörd.


Nu är jag i träda
i vila
låter vad som vill växa
utan...

-Nä, inte VAD som helst!


Låter Gud leka i mitt
hjärtas mark
tälta
spela fotboll
grilla korv
Får skräpa ner med sitt ord
överallt.

Så att näring får komma tillbaka
att visioner kan börja
odlas på nytt.

Herren talar om att vart
sjunde år skall mark lämnas
att vila.
Jag har inte vilat på snart
trettio.

Det har blivit mera ogräs,
vildhavre
kirskål
maskrosor
än matnyttig gröda.

Nu kan jag få vila
drömma
andas ut
älska

Nu får jag ligga sked
och somna med livet
och vakna utsövd i gryningen.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 180 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-11-20 14:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar