Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Finland 94 år tisdagen 6.12






Man kan räkna upp
hur mycket finskt som helst
för att identifiera
det här landet.

Sibelius...Sauna...Inbördeskriget.

Men det är orden/sanat...språket/kieli
som tar priset.

Lyssna på Kaija Koo
när hon sjunger "Vapaa" ( "fri" )
förstår ni kanske vad jag menar.

Inte bara att hon sjunger lika vackert
som gud skapat denna förunderliga kvinna.

Hon gestaltar hela lejoninnan.

Hon sjunger och artikulerar
så man HÖR orden...vartenda ord.

Då är man stolt över språket.

Där tror jag
det finskaste ligger.

Ja silloin on helppoa rakastaa...




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 306 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-12-05 22:59



Bookmark and Share


  Minkki VIP
jamen var har du då Kaija Koo? enda gången jag faktiskt vore glad för en länk till youtube, då finns den inte ;)
Första snögloppet och hagelskuren kom idag, en ovanligt varm och ovit dag vi får fira... jag minns många många 6 decembrar då snön stormat och radion spelat fenomenalt fin musik, från Finlandia till jag vet inte vad ... Fira bra!
2011-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP