Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höst vid Villa Sjövik

Blickar ut över Rocksjöns spegelyta
när den nedåtgående solen lyser på tegelfortet mittemot
ståendes lutad mot min cykel i Bauerparken
som John själv gjorde en gång för längesedan:

fotografering vid Villa Sjövik
tillsammans med föräldrar och syskon
John lutar sig mot sin cykel
framför fotografen under svarta skynket
så avlägset från november 1918
och hans eviga vila där borta bakom banvallen

*

Tar vägen längs Vätterstranden hem
nästan hunnen till Dunkehallaåns utlopp
ser jag den uppgående fullmånen
vars ljus flödar på vattenspegeln framför Jönköpings hamn
varifrån ingen överlastad Per Brahe ikväll lägger ut




Fri vers av Roger L Svensson
Läst 338 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-21 14:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roger L Svensson
Roger L Svensson