Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt till Frälsningsarmén


Jönköping för Kristus

Högt över Västra Storgatan,
fladdrar stolt i skyn:
”Jönköping för Kristus”,
det är en vacker syn.

I medvind som i motvind,
han vår Herre är,
så lyssna till de orden
och inom dig dem bär.

Bär dem i ditt hjärta,
under vita skjortans bröst,
du frälsningssoldat om vintern,
likväl som sommar, vår och höst.

Ja, bär dem i ditt hjärta
och handla efter dem,
så blir våran stad,
ett mänskligare hem.

Högt över Västra Storgatan,
vajar lugnt i skyn:
”Jönköping för Kristus”,
det är en fridfull syn.

I stormar som i stiltje,
han vår Herre är,
så lyssna till hans budskap,
och av honom lär.

Bär buden i ditt hjärta,
under vita skjortans bröst
du frälsningssoldat om vintern,
likväl som sommar, vår och höst.

Ja, bär hans bud i hjärtat,
och lev efter dem,
ända tills vår Herre,
en gång dig hämtar hem.




Fri vers av Roger L Svensson
Läst 513 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-12-27 19:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roger L Svensson
Roger L Svensson