Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Järndörren håller på att sluta sig över mitt hjärta, än en gång...


*********************************
Här nere är det bara barndomens mardrömmar
som kastar tunga skuggor
över själ och hjärta
*********************************

Jag sitter fast i svalget
där odjuret gapat sig hungrig
över att få sluka mig
och alla mina ljusa stunder

Allt har antagit fula förvridna konturer
Alla ögon som riktas mot mig
skjuter galna skratt att fastna
som förgiftade pilar
på min sargade lekamen

Men jag stänger av all smärta
Tänker att jag förtjänar den

För om ljuset inte vill leka
på mina gator
Då kan jag lika gärna
stänga av dom
från all trafik

Längtar till stunden
då bödlarna öppnar upp
alla tillslutna sår

Låt dom blotta allt, skriker köttet
Låt alla se varet som tränger ut
med alla mina sjuka tankar, känslor
All illaluktande naivitet och öppenhet
mitt ruttna innanmäte blottat för
all er beskådan

Döm mig gärna hårt och skoningslöst

Vänd sedan bort era huvuden
och låt mitt förfall
vara mitt vackraste egna val

För i skuggornas rike dväljs jag inte mer
över dig

Tacksamt låter jag de armarna dra ner mig
mot min kända tillvaro
från förfluten tid
Bortanför
utanför

Mig själv




Fri vers (Fri form) av Cahaya
Läst 277 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-09 09:05



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Jag vet inte om diktjaget är du, men jag säjer:
En sån fin människa som du ska inte behöva må så dåligt.
Du lyser upp sajten med dina suveräna texter!
2012-01-09

    lory
underabra metaforer,stark dikt som rensning,katasis ,känns som...hoppas att huden efter detta glänser och att hjärtat få en ny röd färg,underbart skrivet

kramar
2012-01-09

  bittemi VIP
Starkt och målande uttryckt!
2012-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Cahaya
Cahaya