Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HAR ALDRIG BEHÖVT


Nytt år, nya bollar
allt tuffar på
som sig bör.

Har jag frid
eller vandring
på den vassa eggen?
Travar på eggen
med oömma skor,
läbbigt om man skulle falla.
men ofrid...nej!

En del saker ser jag ann
med tillförsikt.
Andra, berg att bestiga.
"Häv dig upp
och kasta dig i havet!"
Livets villervalla trallar på,
idag ska ikeabussen gå.

Måste till "panten" med
två av mina gitarrer,
har aldrig behövt,
aldrig någonsin.
Burkar, flaskor och pet
ja
men aldrig en gitarr
och dessutom två.

Vad är det som händer?

Varför spelar jag inte
i tunnelbanan istället?

Vad kul man kan ha
med en gitarr.
Men att panta...é jag dum eller??




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 217 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-12 12:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar