Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskade snöflinga.

 

 

Älskade snöflinga.

 

 

Du faller sakta

mot marken.



Ditt liv är en evighetssekund

 i universum.


Där dansar du

med dina vita vingar.


Dansar sakta i en stilla dans.


Snöflingor dalar mot marken.


Möter efter möte,

formar dig stilla.

Krockar ibland på vägen ner.


Du speglar något vackert.

Det vi människor kallar liv.


Det som känns kallt,

gnistrande vackert.



Hur du föds är en gåta i sig.


Jag blundar stilla.

Fäller ut mina armar som en ängel,

dansar med er.


Tillsammans just så

i ett magiskt ögonblick.


Gnistrande och våt.

Som tårar på min kind.


Fall nu,

fall nu stilla mot moder jord.


Dansa som änglar.

Älska.


Ty ditt liv är över på ett ögonblick.

Innan du blir ett

med snötäcket.


Men du försvinner aldrig.

Du bara transformeras

till något annat.


Något stort.

Något älskat.

Något underbart.


 




Fri vers av Ninananonia VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-01-13 16:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Varmt och innerligt...som en famn.
2012-01-13

    Ava He
gillar din fina hyllning till den lilla snöflingan
2012-01-13

  Anya VIP
Mycket fint om det vita utanför. Din text gnistrar vackert vit.
2012-01-13

    lory
så snöigt..tvtb
helt njutbart
2012-01-13

    Birgersdotter VIP
Älskade den ..bokmärker
2012-01-13

    Ken Cassel
Hihi
Du är en liten snöflinga du, Nina
Vackert!
:))
2012-01-13

    ej medlem längre
Fin..att hylla en snöflinga är stort..även om den
symboliserar någonting större !
2012-01-13

  thyra
Mjukt och varmt skrivit! Fint!
2012-01-13

  Linda CH VIP
Mycket vackert utformad poesi. Yttrar ömhet, livskärlek och insikt.
2012-01-13

    AA VIP
Fina tankar. Livet, det levda, och det vi har runt om oss är gåtfullt.
2012-01-13

  Hanna Mari Wallin
Denna dikt innehåller både djup, längtan och kärlek
och kanske en påminnelse om att ta tillvara på livet som trots allt så kort.
din formuleringar är vackra.

bokmärker denna.
2012-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP