Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad skulle få dig att lämna allt bakom dig?




Historien om en teckning, funnen i handen på en kvinna...

 

Hon tog ett sista varv inne i lägenheten. Kollade att spisen var av. Kylskåpet stängt. Datorn... TV:n...

Gick tyst in i lillflickans rum. Klappade henne ömt på kinden. Böjde sej ner och inandades hennes ljuva nackdoft.

Hon tvekade... böjde sej sen ner och kysste hennes kind.

Utan att hon tänkte på det plockade hon med hennes teckningar på nattbordet. Föste ihop och rättade till.

Sen gick hon in i pojkens sovrum. Han hade sparkat av sej täcket och låg utsträckt i fulla sin längd. Hon stod stilla i dörröppningen och bara tittade.

Ögonen skiftade och blänkte. Fångade in ljuset från nattlampan. Sakta smög hon fram och bredde på honom täcket. Hon smekte undan en lång blond hårslinga som låg tvärs över ansiktet. Plockade försiktigt bort serietidningarna som låg utspridda i sängen. Böjde sej ner och kysste honom på pannan och släckte.

 

Hon gick in i deras sovrum. Stod och tittade med tom blick ner i sängen.

Hon la ett blankt kuvert under hans kudde, men han skulle aldrig förstå innehållet i det... det visste hon.

Hon gick ut i hallen och tog på sej ytterkläderna. Öppnade dörren och... gick.

Efter ett kvarter kom tårarna och plågorna i hennes hjärta, men hennes ryckiga gång följde vägen beslutsamt fram till den väntande Taxin.

Denna stad skulle aldrig få veta.

Denna stad skulle dö i samma stund hon vände ryggen åt den.

Och den skulle glömma... så småningom skulle den glömma.

 

Själv visste hon inte när hennes glömska skulle infinna sej. Hon hade mod att vandra i tusen tysta nätter för sin sak... men inte för att få förena sig med den.

Och hon såg att hon fortfarande krampaktigt höll i lillflickans teckningar...

 

Det enda hon nu hade kvar...

 




Fri vers (Fri form) av Cahaya
Läst 670 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-01-24 23:33



Bookmark and Share


  Ronny Berk
berörande, ja !
2017-12-31

  Rise Little One
En levande text med levande känslor
2014-07-26

  HelenaW
Med tårarna rinnande läser jag denna ofantligt starka text!
Du berör mig så djupt, jag vandrar i rummen med kvinnan och
ställer mig frågan varför..? Vad har fått henne att lämna allt?
Bokmärker givetvis.
2012-03-14

    lory
vemodigt men väldigt stark..
2012-01-25

    ej medlem längre
Påminner om " Lucy Jordan " lite , ledsamt , men ändå starkt !
2012-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Cahaya
Cahaya