Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SILKESSNÖRE ELLER SEGERKRANS

silkessnöre eller segerkrans

är du huvud eller är du svans?

törnekrona eller lagerblad?

kommittén har samlats i vår stad

vem får övervara kröningen?

vem begåvas med belöningen?

vissa stupade i stockarna

någon snuvades på lockarna

 

 

silkessnöre eller segerkrans

endast några få kan få dispens

resten måste gå nån annanstans

mänskligt sett så har man ingen chans

breven inleds alltid: "käre john..."

texten väger alltid flera ton

toppnoterad eller bottenskrap

de som inte sågats är väl kap

 

 

LARZ GUSTAFSSON    25/2 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-02-25 14:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP