Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack Hp!


Grilla vid Mälaren - för barnens skull, eller?

du ringde. ville grilla med barnen. du har ett och jag ett så barnen roar varandra och vid då...ja sa ja. kastade på oss kläder i en fläng sonen trilskades och ville göra annat i stället för att grilla. fan vad jag ångrade mig, i efterhand. det var kallt blåste småspik i skuggan och i solen där var det fullt runt eldstäderna. där var det varmt i solen.

Vi sket i det, i att det var kallt, lånade en tändare, av någon som rökte och ordnade eld så barnen fick grilla korv för första gången i år. de var lyckliga. är vi, jag undrar.

När man är liten har man det ofta bra, så där lyckligt ovetande om all skit som kommer senare i livet. Alla misstag är ogjorda, alla räkningar är obetalda för de har inte kommit ännu, och kärleken är sann.

Människor gick ut på isen fast det har börjat smälta längs strandkanten. de ramlade, vi oroade oss, kände oss vuxna, fast trasiga, kanske itu delade. pratade om issäkerhet och tukt och förmaningar som vi fått som små. mindes med fasa hur det var då, med kylan som bet mig i kinden, mindes med glädje om turen jag haft i jämförelse med dig.

Korven sotades, men glöden var fin. mellan oss finns en stark vänskap en ärlig sådan nästan kravlös. vi tar hand om varandra, barnen och oroar oss i onödan. korvar åts med god aptit bröden är ju aldrig lika goda. du hade ordnat allt, själv orkade jag inte. känner mig trött ifrån insidans mörker som äter upp mig. du hade köpt kallt kaffe som smakade gott i solen med en chokladboll.

Barnen lekte i lekparken framför stranden. andras barn gör lite mer som de vill än våra eller tycks det bara så. solen gjorde gott i själen idag värmde ett fruset hjärta.en lisa för själensöga för mig. sonen är lugn leker frifullt i rummet. och frågade om vi ska äta popcorn och se på film, så jag sa ja.

Du är en bra vän du, tack.




Fri vers av lilla t
Läst 235 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-03-03 19:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t