Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till alla stackars satar där ute, här är en text som värmer!


jag och djävulen

Jag och djävulen
handlade på stan idag
han är köptorsk, så jag försöker avråda hans impulsiva shoppingbehov
inom loppet av två timmar brände han ändå 20 lax

han väste hest och spydde ut sin aska som i en dåres försvarstal
- det gör inget, i helvetet bränner vi stålar när det blir för kallt, skrattade han rått.

ett illmarigt flin fanns i hans fejs,
ett skevt leende som blottade hans tandrad
ett leende som lockar, förgör och leder tankarna bort
han rullade med de bärnstensgula ögonen
och dök på nästa reabord
ett sug infann sig i maggropen

vi klev ut i vårsolen, som genast skymdes av satan
han bar om än möjligt ännu fler plastpåsar i handen

(jag kräktes i smyg bakom en reklamskylt)

de brännheta ögonen utforskade mig och ett väsande pyrde ur hans näsborrar och ett avgrundsgurgel trängde in i mina trumhinnor
kvickt knäppte han med klohandensfingrar och kassarna var väck
-bär du frukt? hans kloliknande händer fingrade på min bikiniplatta mage
jag skakade på huvudet och skrek i falsett:

- jag är fan inte gravid!
svetten pärlade sig i pannan ty det är hett att vandra bredvid satan

så synd, svarade satan där ute i snålblåsten på gatan medan våren gömde sig i ett gatuhörn

den bisarra shoppingrundan tyckts aldrig ta slut
var detta min katharsis, tänkte jag, att valla hin håle, längs en vindpinad gata
han flirtade vilt med damer och herrar, jo ty satan han är djävligt sexuell
han ligger med så många han kan sju dagar i veckan 24 timmar om dygnet fast inte just idag för han har skavsår...

Jag skämdes ty jag såg inte vad de andra såg: en smilfink till man som bar alla mina kassar. En underskön skapelse med det vackraste hår du någonsin skådat, ett leende som smälter glass, och en vältränad, solbränd kropp med spelande muskler. Inte skulle jag bli förvånad om fanskapet klistrat fast en gloria!

Jag ser helt enkelt satan här ute på gatan,
med åsnesvans och bockfot
glödheta ögon och klo försedda händer
som talar med kluven tunga

Kanske är det djävulen som lurar människan att ta sms-lån, tänkte jag.






Fri vers av lilla t
Läst 217 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-03-03 21:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t