Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till min egna lilla Neo


trofasta bruna

ett huvud vilar på mitt högra knä,
tydligen favoriten av de tu,

ögonen tittar utforskande på mig,
ska vi gå ut,
nehepp,
du hämtar en leksak
och frågar igen,
ska vi leka,
nehepp

matte nu är du tråkig
du fnyser åt mig
och jag gnider ditt vänstra öra
favoriten

dina trofasta bruna tittar på mig
du är så full av kärlek
så snäll och genomgod

du vaktar dörren
likt en ostbåge och morrar dovt längst in ifrån strupen
om någon obehörig närmar sig ytterdörren
men snäll det är du
alla får komma in till oss
men ingen får gå
om vi inte säger varsågod

det ställer till problem för oss
när hyresbolaget ska reparera
vattenkranar, och lister
alla får komma in
men ingen får komma ut...

du hämtar en leksak
men de har inte tid att leka
då vallar du reparatörerna genom lägenheten
ställer dig som en ostbåge framför ytterdörren
fäller bak dina vackra öron och morrar
djupt ifrån strupen

de ringer hem oss,
och vi får dem att muta dig
med någon godsak ur kylen
ingen tror på oss när vi säger
"han är jättesnäll"
inte när du låter som en
en hund ifrån helvetet

du översociala jycke
jag älskar dig!






Fri vers av lilla t
Läst 217 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-03-04 10:14



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
En hund som tar sig
ton, en jycke i
mitt tycke!
Kul att höra om!
2012-03-04
  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t