Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath Kyrksjön Ljusdal
repris tidigare publicerad 2010-03-09




Vilja

 

låt mig vila
i din

återfinna min
som försvann

med ett inkommande
meddelande
i en mailbox

den första vårdagen
då snön mjuknar
och trädskuggorna
kantar vägen

         *

i mitt ensamma hus
en enda signal

en tröstande röst
in i mitt öra

delar med mig
söker med mig

en väg att gå

         *

vilar mina ögon
på sprakande färgprakt

stolta kvinnor
som fått lämna sitt land

dansar ödmjukt
över scenen

inför hundratals kvinnor
och en handfull män

          *

jazzballaden smeker
en dans i kvällen

lånar den gröna
fleecetröjan

stiger ut
i det stjärnklara mörkret

andas in doften

hård är skaren
under min fot

 

© Eva Langrath 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 460 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-03-06 18:48



Bookmark and Share


  ULJO
Vacker poesi
2012-03-09

    Bodil Sandberg
Du är fenomenal Eva vilken poesi som levandegjord är väl rätta ordet vad gäller både abstrakt och konkret
fantastiskt fint!applåder
2012-03-09

  Lars Hedlin
Den här är vacker
2012-03-07

  walborg
Känsligt och väl valda ord om läkning
2012-03-06

  Bibbi VIP
Gillar.
2012-03-06

  Måna N. Berger
Lågmält och vackert om sårbarhet och tröst. Så lätt vår viljestyrka kan skjutas i sank - och så mycket en tröstande röst då kan betyda. Det berör mig så starkt, och jag kan nästan förnimma hur jag sedan går bredvid dig ut i det stjärnklara mörkret. Förnyelse, andas de raderna.
2012-03-06

  Ewa-Britt Nilson VIP
En självklar not
där man sätter
sin fot kan det
finns bot om
man kan
slå rot...
2012-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP