Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Föränderlig - det är jag

jag tycker inte om att skriva på samma sätt, likadant hela tiden
att åter tugga, idissla, älta om samma sak
ger inte mig ett skit, inte ett dyft.

Föränderlig - det är jag
tycker om att upptäcka nya saker
måla, rita, teckna, sy, svarva,
skriva noveller, dikter, romaner

Föränderlig - det är jag
tycker om att värma mig framför en eld
som leker, flammar upp, slukar virket
förför och förgör mig.

Föränderlig - som elden, är jag
likt en flammande eld brusar jag upp
härjar friskt i torrt virke
kväver hus och hem men en dag
falnar jag, blir en spillra av mitt forna jag
en förkolnad askhög
men kan åter flamma upp
för dig

att skapa - det är jag!




Fri vers av lilla t
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-03-10 18:13



Bookmark and Share


  Anders Nordlander VIP
gamla hjulspår kan vagga in en i trygghet, men nya vägar ger en större mening
2012-03-10
  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t