Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På gränsen

Är inne i mitt regn just nu,
du vet där allt är tillåtet
och ändå lite till som inte syns.
Fan vad jag sliter för att komma loss.
Kanske sliter jag för att du också ska förstå,
men aldrig gör så där fullt ut och ut på gränsen.

Jag lever punk vissa nätter
och förstår att jag säkert borde skämmas för det.
Jag som är skenheligt duktig mellan klockan 06.00 och 18.00.
Kanske är sanningen den att tolv jävla timmar räcker.
Kanske sliter jag mitt andra jag isär halva dygnet.

Vissa perioder i mitt liv, om än inte ofta.
Då skiner solen på mig och mitt numera blekta hår glittrar som silver.
Vissa perioder, kanske allt för ofta så låter jag regnet förstöra det plattade
och lockarna och helvetet tar vid.
Kanske borde jag skämmas och bara viska tyst.

Under det här skyfallet så skriker jag högt.
Jag skriker med min tysta höga stämma.
Jag vet att jag ändå kommer att vara
så där skenheligt duktig imorgon.
Men kanske bara tolv timmar, så där på gränsen.

 




Fri vers av Suzy med punkterna
Läst 366 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-03-13 21:15



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Styrka och skicklighet som vanligt i dina alster
2012-03-19

  LenaJohansson VIP
mkt bra
2012-03-14

  Niclas Petersson VIP
Jag tycker mig se en skön ilska mot den här jävla vardagen, alla måsten och de där tickande minuterna, timmarna, dagarna och veckorna. En längtan efter att ge efter för det där befriande.
Men ändå. Något som håller en kvar. Precis på gränsen.
Känner igen mig som fan.
Gillar. Mycket.
Bokmärks
2012-03-13

  Dandelion
Hej S,
vackert skrivet, beskrivet,
igen...
kramar, G.
2012-03-13

  Carola Bouvin
Du skriver alltid så levande och många gånger igenkännande, och berör gör du alltid med dina texter!
2012-03-13

  Max Poisé VIP
Du målar med din text suzy! Jag får rutor av sekvenser som tar tag och fångar sådär magiskt och magnifikt!
Bravo!
2012-03-13

  Eva Langrath VIP
Fascinerande text om två jag som båda vill synas.
2012-03-13

  issac.a.m
Du bygger en underbar kropp av ord som lämnar inte någon oberörd,,man märker hur du rekonstruerar själva livet, i ord..

Underbart skrivet..
2012-03-13

    ej medlem längre
Oerhört spännande text om dina två Jag

Skulle vilja lära känna den vilda sidan..den om natten
2012-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Suzy med punkterna
Suzy med punkterna