Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En text

ibland är det bara så himla skönt att det äntligen är fredag
då känns det som en slags lyx att få vara ledig
tänker på de arbetslösa stackarna
som inte får känna som jag

fan vad skönt att det är fredag,
så jag får vara ledig ett tag
sova ut på lördagen
städa
tvätta
vara ute även om det är väder
alla säger att det inte finns dåligt väder bara dåliga kläder
men det är skitprat
klart som fan vädret kan vara dåligt
det kan vara iskallt, blåsigt, eller vräka ned regn
och vem sjutton vill vara ute då

kanske en arbetslös?
inte jag.

ha lördagsmys av någon form
äta dyrare mat, unna sig vin
prata, skratta
gå på bio eller titta på en bra film på tv
finns det egentligen bra film på TV längre
tycker mest det är skit
förutom barnprogrammen de är kul

lördagen glider över i söndag och då märker jag att det verkligen är helg
för jag är vaken fram till midnatt och ibland längre än så
hunden är social, vill leka
ylar på tikarna som löper,
ifrån vår balkong
grannarna ylar i alla fall värre än han

jag älskar helger
kanske är det för att jag har turen att ha en anställning
som jag gör just det
när man är utan är allt en snuskig gråzon utan minsta nyans

har lagt in om min kommande sommarsemester
tänkte vara ledig i fyra, sköna veckor
på sommaren finns inget dåligt väder
bara skitdåliga kläder




Fri vers av lilla t
Läst 233 gånger
Publicerad 2012-03-16 19:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t