Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Björk

Mötte en björk
på vägen mot himmelriket
ett stycke bortom klippan
där ekorren bor

och trädet klev
på tusenfötter
längs stigens svartjordsbädd

och allt var morgon
och allt var
spovlåt och duvlåt
spindeldoft och maskfukt

och björken
var i vita linnet

men stänken av svart
minde om natten


Stigen var ett stråk av mörker
utan början
och skogens bryn
en horisont av grönt

men ljuset
flög på fjärilsvingar
och landade
på gråsten och grenar

och stunden var naken
och mötet utan ände


Björk:
ditt namn
är björk

Viskade dig
sjöng dig
gav dig gåvorna
som jag bar i min ränsel

Och när du stannade
och såg mig
i fjärilarnas fackelsken

och när du blev
trädet som talade

blev jag
till en människa
som aldrig ville
sluta lyssna





Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 950 gånger och applåderad av 29 personer
Utvald text
Publicerad 2012-04-02 13:28



Bookmark and Share


  Glittertind
Helt underbart!
2013-10-29

  axveronika
Det här var alldeles fantastiskt! Vilken finstämd målning av ett ömsesidigt respektfullt möte. Som är förunnat de som samtalar med björkar.
2013-10-28

    ej medlem längre
Som att hitta en skatt !
2013-10-28

  Mangal VIP
Wow. Mycket vackert. De två sista styckena berör verkligen.
2013-09-13

    lenakarin
Fin dikt. Inte många som ser träden, dessa ofattbara varelser i skönhet, storlek o ålder. Uppskattar mycket den här texten!
2012-05-28

  Osvalds_Dotter VIP
Björk föll för den här texten,,
Hon ska läsa den igen,,
Mkt djup i dina texter,
Vilket är intressant!
2012-04-26

  Carola Zettergren
Jag har suttit och läst en massa fina dikter av dig nu, alla är bra- alla har lite mer och bär på en djup kärlek till skogen och naturen som jag känner mig hemma i och berörd utav. Jag vet inte vilken jag ska börja med att kommentera.. Så jag tar den här, som jag tar till mig så alldeles självklar som den är- för en som har björken som sitt älsklingsträd:)
2012-04-09

    Gaia Padovan
Så himla vackert.
2012-04-02

  Ingela Svenson VIP
ÅÅÅ så underbar, läsaren vill vara med på den resan, vandra med och se björken vara levande, vår längans om frihets mål!
2012-04-02

    ej medlem längre
Med mjuka ord och en nästan trolsk stämning målar du bilder som jag kan njuta av och tacka för.
2012-04-02

  Måna N. Berger
Tack för att jag fick vara med på vandringen och möta träd och ljus!
2012-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP