" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"..men så gör det då.. "




lys upp skiten

 

 

inte gömma mer inte dölja inte huka inte fly eller skada mig
inte drömma mer inte följa inte i sjunka dyn vada dig

 

inte gömma mer

 

inte drömma mer

 

inte mjuka mörker mer
inte

 

lys upp skiten och lys upp detaljernas snaskighet
alla små skitiga stenar i hörnen du lämnar

 

alla du du delat ut och fått andra att ta åt sig av
du visste det gällde dig själv

 

inte mjukna för fånar mer

inte mjuka månar mer
solar som spricker av kölden och där i bataljernas smaskighet
visa din taskighets tvärslå och hur den splittras i stickor

hur den glittrar av glömt glimmer och önskningars gnister
rester av slagna dagar

 

rester av nojdiga nätters sår du hemfört
räviga skutt åt sidan och lömska hål i hast grävda ner
medan andra klagar över din öppenhet

 

öppenhet jo jag tackar
klackar i cybertaket och capslock är inte svårt

 

hårt ska syndaren landa

listighet och smygande farors slaskighet i våren

 

jag vill inte

jag vill inte

såren du vet

 

men vi har inga nåders filtar att linda om längre
inga regler att följa och inga stag att stödja emot

 

armeringen urryckt och grunden minerad

blästrade hjärtan stoltsera; Signerad!

 

inte följa mer

inte följa mer

 

båren står redo nu

redo

 

 

inte dölja mer

våren är här

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 106 gånger
Publicerad 2012-04-03 04:50



Bookmark and Share


  Tillbringaren VIP
Hade nästan glömt ditt egensinniga sätt att skriva! Tycker om det så mycket. Jag vet inte om jag vet vad den handlar om men det spelar inte någon roll för mig. Jag tycker om dina formuleringar som är rakt på men ändå kryptiska. Fin läsning, tackar.
2012-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri