Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VINGAR


Hur många har inte drömt
om att sådana tingestar bära
och att kunna bruka detta dära.

En ängels tålamod av forskning
och tester att kunna flyga
hur fåglar av olika sort
rört på dom vi kollat
men inget fungerat har.

Termik och fysik
enorma ekvationer
alltid gick vi bet
mer eller mindre.

Men så en gång för inte
alltför länge se'n fann vi på
ett sätt
så nu helt underbart
fantastiskt upp i luften
seglar stålcigarr
som väga flera ton
med vingar som en fågel.

Hur kan det komma sig
att det faktiskt fungera kan
frågar jag mig?

Och skraj blir sillatruten.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 157 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-03 22:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar