Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MENGELES TENTAKLER

distansen är mitt

andningshål

för andra är det

alkohol

en  film kan bli min

tillflyktsort

så att jag glömmer

sagt & gjort

min näsa räcker

inte långt

är kortsiktig

när allt känns trångt

för högre än

all subkultur

finns det som alltid

går i dur

så komfortabel

snabbmat är!

jag kräver allting

nu och här

ett andningshål

en syrgastub

att slippa jagas

i en kub

min inre man

ser tiden an

fastän vi inte

tål varann

fast stalin var

en man av stål

behövde han nog

andningshål

så tills jag nått

min resas mål

består min kamp

för andningshål

tål inte som

clint eastwood tål

mitt lebensraum

blir andningshål

jag andas ut

vid dagens slut

och tänker som

jag gjort förut:

när syre når

ett falnat kol

tar lågan fart

och bränner hål

ett andningshål

från himlen sänt

tills vilan blivit

permanent

man skapar

syrefattigdom

men tunnan skramlar

alltid tom

substanslöshetens

disonnans

får mej att gå

nån annanstans

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON     9/4 2012

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-09 17:16



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Vi behöver våra andningshål, dit inte Mengeles tentakler når, vi behöver dem såväl för stilla retreat som för att släppa in syre och få ny glöd i det falnade kolet!
2012-04-10

  anits VIP
Mycket bra skrivet dina ord
väcker många tankar
2012-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP