Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flodkallhet

En klippa pinad av vågor
En trädstam som hackats på många gånger
Med rötter som dricker klart och tryggt vatten
Från grundvattennivå där källan springer

Mot salta klippor slår mitt sinne
Vindbitna läppar av ständig flodkallhet
Men nu skall nya sånger sjungas
Väderbitenheten bli en annan från minst fyra väderstreck

Jag känner den flyta, flodens kalla drag omkring mig
Nu för första gången på länge
Nått toppen av den lilla kulle jag grävt, kämpat uppför
En utandning och sen är den min
Världen att modellera som en Legovärld




Fri vers av Arvida Juni Svenske
Läst 284 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-09 20:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arvida Juni Svenske