Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rubriken lyder alltså 'Hur skulle vi väl klara oss utan alla dessa mbltlfnr?' Ursäkta, förkortningar till mobiltelefoner? Om du aldrig har åkt på solsemester till Kamchatka så måste du bara göra det innan du dör eller läser 'Påjaktefterdenjaksomflytt'


Vad vore väl världen utan frkrnngr till mbltlfnr?




b k s t r om bakåtsträvare, där jag tycker att m n o, det kunde gärna få vara litet mera av n c b eller kanske k s m b och även en smula t r b på det hela taget.

Jag förstår inget av de där 'nya' förkortningarna, men här bjuder jag alltså på några egna.

TRB betyder Tom Robinson Band.
KSMB står för 'Kurt Sune med Berit'.
ELO står för 'Electric Light Orchestra' och OMD betyder 'Orchestral Manoevres in the Dark'.
BKSTR är naturligt nog bakåtsträvare.
MNO är tre bokstäver i alfabetet och NCB är ett byggföretag.
Uesa vet jag inte vad det står för men.
BCAO betyder Bad Connection All Over.
BCO står för Bad Connection Overall.
ILNY har fått den nya lydelsen Ivan Larsson Nälskar Ylva.

Pez
mitt korgbollslag BCAO hälsar så mye tilleralla.




Fri vers (Prosapoesi) av lodjuret/seglare VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-04-12 00:14



Bookmark and Share


  helenita VIP
Håller med
2012-04-12

  Gunnar Hilén VIP
Ajjjjj...det gör ont det gör ont...L Ph
2012-04-12

  Silverstripe
Texten roar och bilden oroar (jag tolkar in en viss frustration och smärtupplevelse i bilden vilket KAN ha en parallell till vad man känner inför obegripliga förkortningar men kanske inte lika handgripligen?)
Jag lämnas alltså med blandade känslor vilket väl är tecknet på en välkomponerad poetisk skapelse
2012-04-12

  Mats Henricson
A : Förkortning i den gammel-gamla betygskalan från 50-60-tal, innebörd: A=BERÖMLIG....
2012-04-12

    iamlucyinthesky
Förjävligt att förstöra vårat vackra språk så... Men jag tror faktiskt att Amerika klår oss med längder, de har nog en förkortning för varje ord i varenda mening dom skriver.
2012-04-12
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP