Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hyllningsdikt till Staffan Welroos. Framförd som del av ett eld-performance under hans minneskväll på Kaskad i Blackeberg 12/4-12. Inom hakparenteser vilka redskap som används. Av stjärnstoff är du kommen, och stjärnstoff ska du åter bli.


Einhärjar [till Staffan]

Mina vänner faller som flugor
faller som furor
och furierna och valkyriorna står i full stridsberedskap
med himlen runt hörnet på udden
utlovar vinsten på krönet av kullen

[stav]

Jag hade hellre haft dig kvar
om blott för ytterligare ett andetag
men jag känner ingen misströstan
vi ska hamna på samma plats en dag

[poi]

Vid Hades portar hoppas jag att du blir portad
och äntligen ska skickas hem igen
men
så fort jag tittar bort håller Charon mig under Styx yta
och min bubblande panik kokar bara helvetet hetare
Dante och Strindberg har inget att sätta upp mot just ditt inferno
för det finns trots allt bara kretörer
och kreatur
och du överlevde både kerberos och balrogen

[piska och blås]

nu har jag lärt mig att inte kasta bort eller ta en enda nanosekund för givet
du kommer göra en världsomsegling bortom livet
precis som du gjorde en världsomspegling i detta
så tänker jag mig efterlivet
en estrad och freak-show för poeter
med clowner som bara ler
bomber som inte stör
flammor som aldrig dör
och ordet
dina ord
odödliga och oändliga

[sluk]




Fri vers av Jimmie Åkesson d.y.
Läst 458 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-13 16:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jimmie Åkesson d.y.
Jimmie Åkesson d.y.