Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JAG




JAG VILL INTE GÖMMA MIG
JAG VILL INTE LÅTA DIG OCH DINA BLICKAR SLÅ
OCH STÄNGA MITT HJÄRTA
FÖR ATT DU INTE ORKAR ÄNDRA DITT LIV


VI HAR GJORT VÄRLDEN SJUK
DET HÄR ÄR VÅRT ARV
DET HÄR ÄR VÅRT ANSVAR NU

HUR GÅR VI INTE SÖNDER UNDER TYNGDEN
HUR MYCKET BEHÖVER JAG INTE NÅGONS BLICK
SOM SÄGER ATT JAG KAN STRÄCKA PÅ MIG
ATT JAG ÄR VÄRD. VÄRDIG

ATT INTE BARA DOM ANDRA FÖRTJÄNAR VINGAR





SÅ LÅT MIG VA
LÅT MIG VILJA OCH VARA
LÅT MIG LE OCH SKRATTA OCH TYCKA OM VÄRLDEN
TYCKA OM
VÄRLDEN

DET ÄR INTE JAG SOM HACKAT SÖNDER MIN SJÄLVBILD
DET ÄR MITT ARV
DET ÄR EN SKULD OCH ETT ANSVAR

JAG VILL SY IN SKÄRVOR AV LJUS
I MIN HUD
I MINA EGNA KLÄDER
ÄLSKA MIG HEL
JAG KAN
JAG KAN
JAG SÄGER ÅT MIG SJÄLV ATT DET GÅR ATT JAG KAN





Fri vers av the dead flag blues
Läst 331 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-04-17 11:13



Bookmark and Share


  torbjörn j.
annorlunda från din sida. många element i texten för tankarna till asmz och gybe, nästan helt oavhängigt ditt användarnamn vill jag faktiskt tro. frustrationen och det där nästan barrikadupproriska tonfallet, som i nämnda exempel ligger i själva symbiosen musik/lyrik/inlevelse. men som du, delvis genom det djärva greppet att endast använda versaler, närmar dig. tycker sista stycket är en fullträff med vackert bildspråk och just det där tonfallet. starkt.
2012-04-20
  > Nästa text
< Föregående

the dead flag blues
the dead flag blues