Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under glas

Och efteråt gick hon ut i staden igen
förbi kyrkan, ner mot hamnen och de trånga prång
där de fattiga, de utstötta, poeterna, och konstnärerna bor

Hon går längs de mörka gränderna

hon läser på väggarna
"Död åt fascisterna", "Jesus lever"
hon läser på väggarna
"kärleken är störst"
hon läser på väggarna
"jag skall aldrig lämna dig"

Sedan kom tårarna




Fri vers av Roger VIP
Läst 404 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-04-18 14:36



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Härlig känsla i dessa rader, av vemod o frustration.. Tårarna som kommer av påminnelse,längtan..saknad.. Vem vet..men igenkänningsfaktorn är hög !
2012-04-18

    Shush
Mycket vackert skrivet, jag gillar det enkla och raka i den här dikten.
2012-04-18

  Silverstripe
Den här gillar jag. Inte för att jag förstår kopplingen mellan det som står på väggarna utan för att ditt sätt att skriva gör att jag känner en sympati för henne som vandrar där!
2012-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP