Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Crazy är det nya

Har fastnat så där igen.
mellan våren som är på väg och hösten som är jag.
Får inte till mina bokstäver så där snyggt längre
och orken räcker aldrig längre än till önskningar,
om blommor som borde slå ut och växa upp runt min ryggrad.

Crazy är det nya och kanske tar jag för lätt på det.
Kanske borde jag egentligen skrika mycket högre än jag ler.
Barnkalasen är slut för i år och ballongerna ligger likt jag gör.
Trasiga skal i hörnen och bara samlar damm.
Har nog fastnat så där igen...så där som jag så ofta gör.

Det mjuka smälte med den sista snön
och vårens hondjävul klev fram.
Vet inte om jag gillar hennes närvaro men
på något vis passar hon in bättre med våren.
Iallafall innan syrenerna kan ta död på henne igen.

 




Fri vers av Suzy med punkterna
Läst 456 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2012-04-19 18:09



Bookmark and Share


  Lasseman VIP
Wow! min vän vilken fantastisk skriftare och förtälljare du är, är stollt att jag är din vän min sköna..
2012-05-11

    ej medlem längre
Ja, våren är verkligen en crazy tid, till skillnad från hösten och dess lugn. Den här texten är ett starkt uttryck för känslan när allt som har vilat stilla helt plötsligt vaknar till liv och närmast fyller sinnet med hysteri. Allt det mjuka och ombonade smälter bort med snön, hondjävulen gör sig åter påmind och det hastigt infallande ljuset gör att man hamnar i någon form av sinnlig och själslig blockering. Lite grann så tycker jag att dikten avspeglar en frustration. Man har fastnat, orken räcker inte till mer än önskningar och det dröjer ännu ett tag innan blommorna slår ut runt ryggraden så att man kan återfinna någon slags balans. Men så är ju också April den grymmaste av månader och något av galenskapens årstid framför andra innan den späda grönskan så småningom sveper in landskapet i syrendoft. Kanske blir man då också aningen lugnare till mods när blomsterprakten stillar en smula av excesserna. Att leva som hondjävul kan ju vara påfrestande i längden, och då kan det verkligen vara skönt med lite vila.
2012-05-10

  Lars Hedlin
Let´s go crazy ! Gillar mycket! :)
2012-04-26

  Kimberly Enqvist
Åh, vad man känner igen sig! Härligt skrivet :)
2012-04-20

  erkki
Behagligt avspänt, lite avklätt. Att bjuda på sig själv. Det är mina spontana reaktioner. Som sagt, behagligt!
2012-04-19

  Carola Bouvin
Bokstäver behöver inte alltid vara snygga...blommor slår ut ändå :)
2012-04-19

  LenaJohansson VIP
ibland får man vara lite crazy suzy...bra
2012-04-19

  Johan Bergstjärna
Jag är benägen att hålla med Larz
Du är vacker som en syren!
2012-04-19

  Larz Gustafsson VIP
Med all respekt, Suzypuman... Jag upplever inte dig som höst. Au contraire!
2012-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Suzy med punkterna
Suzy med punkterna