Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KORSET SOM HÄVSTÅNG

med räddningsplankan som språngbräda

och språngbrädan som bro

med platformen som startramp

och som grunden för min tro

mitt manifest är av annat slag

och vapnen inte av stål

jag kommer närmare dag för dag

till sist har jag nått mitt mål

 

 

 

korset som hävstång

oket är milt

anden är villig

hjärtat är vilt

duvans olivkvist

grönskar igen

framtiden tillhör

frihetens män

 

 

LARZ GUSTAFSSON      19/4 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 375 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-04-20 15:37



Bookmark and Share


  anits VIP
Starka rader
2012-04-21

  mare VIP
Bra och kraftfull dikt !
2012-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP